Igračima i stručnom štabu u Makedoniji rekordne premije za plasman na EURO!

Savez častio svoje heroje

Igračima i stručnom štabu u Makedoniji rekordne premije za plasman na EURO!

E. Škorić

Makedonski nogometni savez (FFM) dao je rekordne premije od 4,2 miliona eura za svoje igrače i stručni štab nakon povijesnog odlaska na Evropsko prvenstvo koje se igra narednog ljeta.

Nakon sastanka Upravnog odbora FFM-a, nogometašima Sjeverne Makedonije će za sam odlazak na EP biti dodijeljeno 3,2 miliona eura, a dodatnih 1 milion eura za prvo mjesto u grupi u D-diviziji u Ligi nacija, kao i za treće mjesto u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, što je najbolji plasman jedne makedonske selekcije u nekim kvalifikacijama.

"Kad pogledamo što je Nogometni savez Makedonije doživio i postigao u 2020. godini, zaista se imamo čime ponositi. Makedonska reprezentacija ujedinila je cijelu zemlju i donijela nam najveću nogometnu radost od neovisnosti. Kapetan Pandev i svi reprezentativci apsolutno zaslužuju novčanu nagradu. U svim onim trenucima na putu do Evropskog prvenstva, kada su igrači igrali i borili se za našu nogometnu povijest, nikad se nije razmišljalo o novcu. Ali, sada je vrijeme da Upravni odbor cijeni uspjeh i pokuša na ovaj način odati priznanje i pozitivno utjecati na daljnju atmosferu u reprezentaciji. Znam da su teška vremena, ali Nogometni savez će i dalje raditi i ponosni smo na sve što smo zaradili i što smo platili", saopšteno je iz FFM.

FFM je objavio da je Upravni odbor usvojio kriterije za dodjelu igrača za raspodjelu nagrade, koje je pripremio direktor A-reprezentacije u dogovoru s trenerom i kapitenom.

FFM je od plasmana Makedonije na EURO zaradio dodatnih 9,25 miliona eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti