Makedonci na Twitteru provociraju susjedne zemlje, ali i BiH: "Pridržavamo se socijalne distance"

Po prvi put idu na veliko takmičenje

Makedonci na Twitteru provociraju susjedne zemlje, ali i BiH: "Pridržavamo se socijalne distance"

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije po prvi put u svojoj historiji plasirala se na Evropsko prvenstvo.

Makedonci su u finalu baraža pobijedili u gostima Gruziju sa 1:0 i ostvarili historijski uspjeh. Junak ove selekcije bio je iskusni Goran Pandev koji je postigao jedini pogodak na utakmici.

Slavlje u Sjevernoj Makedoniji traje već danima, a navijači su itekako ponosni na ekipu koja je po prvi put izborila plasman na veliko takmičenje.

Iz Fudbalskog saveza ove zemlje objavili su i simpatičnu fotografiju na Twitteru kojom su "bocnuli" države u regionu uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Naime, niko od susjeda Sjeverne Makedonije se nije plasirao na Evropsko prvenstvo, a na mapi to izgleda zaista zanimljivo. Na EP od susjednih zemalja Srbije, Albanije, Kosova, Grčke i Bugarske niko nije otišao na ovo takmičenje, a tu su i nešto "dalje" države poput BiH, Rumunije, Moldavije i Crne Gore.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Makedonija se pravilno pridržava socijalnog distanciranja", poručili su na Twitteru.

Top Komentari

Makedonci su spletom sretnih okolnosti otisli na EP, inace po kvalitetu oni to ne zasluzuju. Makedonci su eliminisali Kosovo i Gruziju. Pitam se kakve bi sanse imala Makedonija da je morala igrati protiv Sjeverne Irske, protiv kojih je igrala BH ili protiv Skotske, protiv koji je igrala Srbija. Pa ipak sretno Makedonci ali vam garantujem da ce Sjeverna Makedonija ispasti prvom krugu takmicenja na EP i sluzit se ostalim nacionalnim selekcijama da postignu sto bolju gol razliku.
9 2
phillies
Svaka im cast. I mi smo bili puni sebe kad smo de plasirali u Brszil a komsije nisu, pa smo chorluchili....Nek uzivsju ljudi
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi