Goran Pandev je po povratku u Italiju dočekan kao heroj, ali on je pokazao ljudsku veličinu

Goran Pandev je po povratku u Italiju dočekan kao heroj, ali on je pokazao ljudsku veličinu

E. Škorić

Kapiten makedonske nogometne reprezentacije Goran Pandev je dobio priliku za odmor nakon ostvarenog plasmana na Evropsko prvenstvo, pa se vrtio u Genovu.

Po povratku na Apenine dočekali su ga novinari koji su ga naravno proglasili herojem svoje zemje, ali skromni Goran je pokazao ljudsku i igračku veličinu i tada.

"Nacionalni heroj? Nisam jedini heroj, svi mi smo heroji reprezentacije, to je zasluga doslovno svih nas. Ovaj osjećaj je nešto predivno, ostvareni san nakon 20 godina u reprezentaciji. Napokon smo postigli nešto o čemu je cijela Makedonija sanjala tri decenije. Uspio sam se s tim suočiti na kraju karijere. Još uvijek ne možemo vjerovati šta smo napravili", rekao je Pandev.

Jučer su mu navijači Genoe emotivnom porukom čestitali na velikom uspjehu s Makedonijom i sa žaljenjem izjavili da velikom prvaku nisu mogli dati ovacije, uslijed pandemije koronavirusa i zaključanih stadiona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Primio sam hiljade poruka i zahvaljujem svima, iako nisam uspio odgovoriti svima. Bilo je i puno navijača Genove. Zahvaljujem i njima, ušli su u moje srce i nadam se da će se uskoro vratiti na stadion da ih pozdravim i zahvalim im se", dodao je Pandev.

Upravo je Pandev postigao jedini gol u Tbilisiju protiv Gruzije u finalu play-offa Lige nacija.

Top Komentari

2323
King Pandev...zivio...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi