Makedonija golom u posljednjoj sekundi poslala Srbiju kući

Heroj se zove Dejan Manaskov

Makedonija golom u posljednjoj sekundi poslala Srbiju kući

Prva utakmica posljednjeg, trećeg kola grupe A rukometnog Evropskog prvenstva ponudila je veoma neizvjestan meč Makedonije i Srbije, nakon kojeg su se radovali Makedonci. 

U nevjerovatno izjednačenoj utakmici, Makedonija i Srbija su remizirali odigravši 27:27, što je bilo dovoljno Makedoncima da se plasiraju u drugi krug.

Početak utakmice protekao je u igri gol za gol, a prva selekcija koja je stigla do dva gola prednosti bila je Srbija, koja je u 13. minuti povela sa 7:5. Makedonija je desetak minuta kasnije stigla do preokreta i povela sa 12:10, da bi prvo poluvrijeme završilo rezultatom 13:13.

U nastavku utakmice, Srbija i Makedonija su i dalje konstantno bile u egalu. U samom finišu viđena je drama, a Srbija je golom Šešuma povela sa 26:25 četiri minute prije kraja. Golova nije bilo sve do pola minute prije kraja, kada je Stoilov poravnao na 26:26.

Srbija je nakon timeouta krenula u svoj posljednji napad, a dvanaest sekundi prije kraja utakmice Darko Đukić je postigao pogodak za novo vodstvo Srbije, koju su sekunde dijelile od pobjede i plasmana u drugi krug.

Da tako ne bude pobrinuo se Dejan Manaskov, koji je bio apsolutni heroj svoje selekcije. Sekund prije kraja, Manaskov je postigao svoj deseti gol za remi, koji je Makedoniji donio drugi krug.

Manaskov je bio najefikasniji igrač utakmice, a slijedili su ga Šešum i Nenadić sa po sedam pogodaka. Georgievski i Nikčević su postigli po pet golova, dok su se Lazarov i Stoilov četiri puta upisivali u strijelce.

Evropsko prvenstvo, Grupa A, 3. kolo:

Makedonija - Srbija 27:27 (13:13)

Makedonija: Dupječanec, Ristovski, Manaskov 10, Stoilov 4, K. Lazarov 4, Mitkov, Jonovski, Mirkulovski, Markoski, Mojsovski 1, Pribak, Georgievski 5, F. Lazarov, Ojleski, Kuzmanovski, Peševski

Srbija: Stanić, Marjanac, Pusica, Šešum 7, Nikčević 5, Marjanović, Đukić 1, Nenadić 7, Bošković, Rnić 2, Beljanski, Zelenović 3, Abutović, Marsenić 2, Orbović, Elezović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi