Makedonija pregazila Britaniju
McCalebb je bio prvo ime Makedonije

Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Makedonija pregazila Britaniju

Osim utakmice između naše i reprezentacije Mađarske, sinoć su širom Evrope igrane utakmice osmog kola kvalifikacija za košarkaško prvenstvo Evrope narednog ljeta u Litvaniji.

Od sinoć više nema neporaženih selekcija, jer je Velika Britanija u derbiju večeri popražena u Makedoniji, a Izrael i Italija su novim pobjedama nastavili lov na Crnu Goru.

Italija je rezultatom 85:83 slavila u gostima kod Finske prije svega zahvaljujući NBA dvojcu, Andrea Bargnani - Marco Belinelli. Bargnani je upisao 24 poena i 7 skokova, a Belinelli 23 poena i 7 skokova. Kod Finaca je prvo ime bio Teemu Rannikko sa 22 poena, 6 asistencija i 6 skokova.

U drugoj utakmici ove grupe Izrael je Rigi pregazio podmlađenu reprezentaciju Latvije sa 92:56. Pet Izraelaca je ostvario dvocifren učinak, a posebno se istakao Guy Pnini sa 14 poena i 6 skokova. Kod poražene momčadi bolji od ostalih bio je Andrejs Selakovs sa 14 poena i 6 skokova.

U našoj grupi se igrao derbi večeri u kojem je Makedonija nanijela prvi poraz Velikoj Britaniji (75:56). Lester McCalebb je sa 20 poena bio nerješiva enigma za Britance, a Pops Mensah-Bonsu je kod Britanaca ostvario double-double učinak upisavši 17 poena i 13 skokova.

Belgija je pobjedom nad Portugalom rezultatom 68:63 napravila još jedan korak ka Eurobasketu, a ponovo je Belgijance do povjede vodio Sam Van Rossom sa 14 poena. U drugoj utakmici grupe Poljska je sa 75:71 savladala Bugarsku uz odličnu utakmicu Marcina Gortata (23 poena, 9 skokova). Filip Videnov je sa 21 poenom i 9 skokova bio prvo ime Bugara.

Poredak po grupama dva kola prije kraja:
A: Crna Gora 5-1, Italija 4.3, Izrael 4-2, Latvija 2-5, Finska 1-5.
B: Makedonija 5-2, Velika Britanija 5-1, Mađarska 2-5, BiH i Ukrajina 2-4.
C: Belgija 5-1, Poljska 4-3, Bugarska i Gruzija 3-3, Portugal 1-6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.