Maksimalno konfuzno: John Obi Mikel promijenio ime

Dosadilo mu da ga zovu krivim imenom

Maksimalno konfuzno: John Obi Mikel promijenio ime

Nigerijski fudbaler John Obi Mikel odlučio je zvanično promijeniti svoje ime. Znate li kako se sada zove?

John Obi Mikel! Ako vam nije jasno zbog čega je morao bilo šta da mijenja, kada zapravo ništa nije ni promijenio, bitno je da vam kažemo kako se Nigerijac zvao sve ove godine.

Njegovo ime je do danas bilo John Michael Nchekwube Obinna, dakle u svom imenu uopšte nije imao to famozno 'Mikel' kako ga svi zovemo. To ime, nadimak ili kako ga već nazvati mu je dodijeljeno 2003. godine, kada su u Fudbalskom savezu Nigerije greškom napisali Mikel umjesto Michael za vrijeme Svjetskog prvenstva za U-17.

Tri godine kasnije, Mikel je stigao u Chelsea i nije se bunio što ga cijeli svijet zove pogrešno. Obzirom da mu je to očigledno dosadilo, napokon je promijenio ime i sada se zvanično zove John Obi Mikel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve je ovo izuzetno konfuzno, ali nadamo se da ste shvatili.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi