Maksimović: Nema favorita u Kupu, a naše ambicije su visoke

Maksimović: Nema favorita u Kupu, a naše ambicije su visoke

A. Beganović

U Sarajevu je danas obavljeno žrijebanje parova četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a kuglice su odlučile da se u Širokom Brijegu sastanu istoimena domaća ekipa i Borac iz Banja Luke.

Kuglice prilikom žrijebanja parova nisu bile danas naklonjene premijerligaškim klubovima s obzirom da su spojile u četvrtfinalu dva kluba iz nižih rangova, Klis i Zvijezdu 09.

Borac će do polufinala pokušati doći preko Širokog Brijega, a žrijeb je za SportSport.ba komentarisao i mladi šef stručnog štaba banjolučkog kluba, Marko Makismović.

"Tako je kako je, pratili smo žrijebanje. Pred nama je zahtjevan meč u Širokom Brijegu. Igra se jedna utakmica, vjerovatno bez publike, tako da domaći teren i nije neka velika prednost. Naše su ambicije visoke u Kupu, lagao bih kada bih rekao drugačije, tako da ukoliko ih želimo ostvariti, moramo svakog pobijediti", istakao je Maksimović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Šef struke Borca smatra da su pred premijerligaškim klubovima veliki izazovi u Kupu.

"Vidite i sami, žrijeb je htio da nijedan klub iz elitnog ranga ne dobije lakšeg protivnika. Ali, na kraju krajeva, šta bi bilo kojem klubu iz Premijer lige značilo da je recimo dobio Klis na domaćem terenu. Vjerovatno bi prošao, ali onda opet u polufinalu ili finalu bi morao igrati protiv nekog premijerligaš. Mi protiv Širokog, Tuzla i Željezničar, te Sarajevo i Zrinjski. Nema favorita, a svi sve ganjaju. Biće zanimljivo", zaključio je Maksimović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi