Maksimović: Odradili smo premijerligaške pripreme, alibi nećemo tražiti

Sportski direktor FK Borac za SportSport.ba

Maksimović: Odradili smo premijerligaške pripreme, alibi nećemo tražiti

S. Mlaćo

"Uradili smo veliki dio posla. Što je najvažnije, riješen je taj slučaj Džaja, ekipa je ispoštovana, a dugovi sanirani. Naš cilj je konsolidacija i povratak u Premijer ligu bez traženja ikakvog alibija", priča na početku razgovora za SportSport.ba sportski direktor FK Borac Marko Maksimović. 

Riječi hvale imao je na račun šefa struke Darka Vojvodića.

"Šef je zaista odradio sjajne pripreme. Rezultat nije bio u prvom planu, a slobodno mogu reći da smo mi odradili premijerligaške utakmice".

Mladi bh. reprezentativac Vladan Danilović još uvijek je član Velikana iz Platonove. Ipak, Maksimović nije optimista da će talentovani nogometaš i ostati član Borca. Priznaje da ponuda ne manjka, a neke su i odbijene.

"Vladan je još uvijek tu. Sutra će biti u ekipi. Čekamo ozbiljan transfer, on će prema svim najavama napustiti Borac. Ne može se reći da je nešto završeno dok to ne bude konačno, neke su ponude i odbijene, jer klub nije bio zadovoljan uslovima. On je premlad momak, digla se ta fama oko njega, a što se tiče kluba i trenera naravno da bi zbog njegovih igračkih kvaliteta voljeli da ostane. Ipak, sumnjamo da će se to ostvariti", dodao je na kraju razgovora ambiciozni Maksimović, bivši igrač i dijete Borca.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Istakao je i da vjeruje da će sa dobrim rezultatima i broj gledalaca na Gradskom stadionu iz kola u kolo biti sve veći i veći.

Jučer je na Gradskom stadionu vladala radna atmosfera. Saniran je semafor, ograda oko stadiona, obavljeno čišćenje tribina, te je sve spremno za subotnji meč protiv Željezničar Sport Team u 19:30 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milojko
kakva banda iz Borca,Vico Zeljkovic uzeo pare od Čelika samo da se ne dogovore sa Dzajom,kriminalac 1/1
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi