Malaga iznenadila i Sevillu
Foto: EPA

Pobijedili sa 4:2

Malaga iznenadila i Sevillu

E. Čaušević

Fudbaleri Malage večeras su na domaćem terenu savladali Sevillu (4:2) u okviru 35. kola španske La Lige.

U posljednjem meču ovog kola u sjajnoj utakmici Malaga je priredila još jedno iznenađenje pobjedom protiv Seville. Gosti su otvorili bolje utakmicu kada je u 30. minuti Vazquez nakon sjajne akcije doveo Sevillu u prednost od 0:1.

Ipak, samo osam minuta kasnije domaći su uzvratili spektakularnim golom Fornalsa za 1:1. Na startu drugog dijela Malaga je stigla do potpunog preokreta, a mrežu Seville ovaj put zatresao je Sandro Ramirez.

Ipak, u 57. minuti izabranici Jorgea Sampaolija su ponovo izjednačili, a strijelac je po drugi put večeras bio Vazquez. No, to je bilo sve što je Sevilla uradila u večerašnjoj utakmici jer je Malaga u samoj završnici postigla još dva gola.

Prvo je Llorente u 77. minuti pogodio za 3:2, a konačnih 4:2 postavio je Carlos nakon što je Sandro promašio penal. Malaga je na 12. mjestu sa 42 boda, dok je Sevilla četvrta sa 68 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 35. kolo:

Malaga - Sevilla 4:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi