Malaga preokretom do tri boda protiv Eibara

Utakmica 5. kola La Lige

Malaga preokretom do tri boda protiv Eibara

Endin Čaušević

Ekipa Malage večeras je na domaćem stadionu upisala pobjedu protiv Eibara rezultatom 2:1.

Malaga je u okviru petog kola La Lige na svom terenu večeras ugostila Eibar. Domaći su ovaj meč ušli sa imperativom pobjede, ali su gosti pokazali da se neće braniti.

Eibar je to opravdao u 42. minuti utakmice kada je Nano pogodio za 0:1. Ipak, samo dvije minute kasnije Malaga je uspjela da izjednači. Castri je asistirao, a mrežu Eibara zatresao je Ramirez.

U drugom poluvremenu Malaga je krenula po vodstvo, dok je Eibar bio zadovoljan trenutnim rezultatom. Napadi domaćoj ekipi isplatili su se 15 minuta prije kraja utakmice kada je En Nesiry pogodio za potpuni preokret i pobjedu Malage.

Malaga je 12. na tabeli La Lige sa pet bodova, dok je Eibar sedmi sa dva boda više.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 5. kolo:

Malaga - Eibar 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi