Prije deset godina bili su evropski vrh, a danas su ispali u treću ligu
Fotografija s utakmice Malaga - Borussia Dortmund u četvrtfinalu Lige prvaka 2013. godine.

Malaga tone

Prije deset godina bili su evropski vrh, a danas su ispali u treću ligu

Eldar Ganibegović

Malaga je 2013. godine bila prava senzacija u Evropi i vrlo respektabilna ekipa u Španiji. Danas je postalo jasno da će od iduće sezone igrati u trećem rangu španskog fudbala.

U okviru 41. kola španske Segunde danas je Malaga s 2:1 poražena kod Alavesa i definitivno je putnik u treći rang takmičenja.

Alaves je stigao do vodstva u 46. minuti preko Villalibrea, da bi Munoz izjednačio u 77. Moya donosi pobjedu Alavesu u 87. minuti.

Nakon ove utakmice Malaga je 19. na tabeli s 43 boda i kolo prije kraja ima sedam bodova manje od B tima Villarreala i Gijona, te nema šanse da ih stigne.

Osim Malage, u niži rang ispadaju Lugo, UD Ibiza i Ponferradina, dok je prava gužva u borbi za ulazak u Primeru.

Kolo do kraja je, a niko nije obezbijedio jedno od prva dva mjesta koje vode direktno u viši rang takmičenja, te će da "sijeva" u 42. kolu.

Oglasi

Granada (72 boda), Las Palmas (71), Alaves (70) i Levante (69) će se boriti za prve dvije pozicije, dok će druge dvije ekipe u play-off zajedno s Eibarom i Albaceteom. 

Što se Malage tiče, oni su u najljepšem sjećanju ostali 2013. godine kada su igrali četvrtfinale Lige prvaka i nes(p)retno ispali od Borussije Dortmund.

Prethodno su u osmini finala izbacili Porto, a osvojili grupu C s 12 bodova ispred Milana, Zenita i Anderlechta,

LaLiga2, 41. kolo:

Alaves - Malaga 2:1 

Top Komentari

Nele.
Igro i Željo protiv njih u Evropi. Pa jedno vrijeme ih uzeo neki paralija i doveli Ruda van Nistelroja izmedju ostalih. A sad sudbina Deportiva. Nazalost.
0 0
Drakula
Neki dan ste pisali da ih milijarder kupuje kako sad ispali? Glupi novinarcici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije