Katar vraća u život posrnuli i mnogima omiljeni klub
Nasser Al Khelaifi mogao bi dobiti u ruke Malagu kao novi projekat Katarskog investicionog fonda (Foto - EPA)

Sve se mijenja za španski tim

Katar vraća u život posrnuli i mnogima omiljeni klub

Midhat Šljivak

Katarski investicioni fond kojeg predvodi Nasser Al Khelaifi spreman je u život vratiti posrnulu špansku ekipu Malage. Žele otkupiti klub od aktuelnog vlasnika Abdullaha Al Thanija s kojim je klub prošao mnogo toga od 2010. godine, pa do danas.

Katarski investicioni fond spreman je kupiti ekipu Malage od strane biznismena iz ove zemlje Abdullaha Al Thanija koji je vlasnik kluba od 2010. godine.

Abdullah Al Thani imao je veoma uspješne godine u Malagi. Klub je postao bitan faktor u španskom fudbalu, dres ovog kluba nosili su brojni fudbalski velikani i igralo se četvrtfinale Lige prvaka.

Međutim, ubrzo su počeli finansijski problemi. UEFA je klub izbacila iz svojih takmičenja na pet godina zbog dugovanja prema igračima, tim je tonuo iz godine u godinu i 2018. je ispao iz La Lige.

Trenutno je ovaj klub na začelju Segunde. Izvjesno je da će u treći rang takmičenja u narednoj sezoni, no lijepe vijesti dočekale su tim s čuvene La Rosalede jer je katarski investicioni fond spreman kupiti tim.

Oglasi

Bogati katarski šeici trenutno su vlasnici francuskog PSG-a. Ipak, spremni su investirati i u druge klubove u narednom periodu i Malagu su navodno odabrali kao idealno mjesto za investiciju.

Sav posao će voditi aktuelni predsjednik PSG-a Nasser Al Khelaifi. Dogovor s Al Thanijem vjerovatno neće biti nikakav problem, ali trenutni vlasnik kluba mora sudu isplatiti devet miliona eura kako bi vratio 51 procenat dionica i potom završio posao prodaje.

Kupovina Malage bio bi novi veliki projekat Katara. Da li bi to značilo i manja ulaganja u PSG ili povlačenje iz francuskog kluba, ostaje da se vidi, ali očigledno je da bogati šeici žele nove izazove.

Malaga je tim kojeg su odabrali za projekat. Tim s La Rosalede mnogima je omiljen i sigurno da bi u narednim godinama ovaj tim mogli ponovo gledati u vrhu španskog fudbala.

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu dobro se sjećaju nastupa ovog tima u Evropi, a posebno kontroverznog duela s Borussijom iz Dortmunda u četvrtfinalu Lige prvaka u sezoni 2012/2013.

Ovaj klub je 2003. godine igrao i četvrtfinale Kupa UEFA, a godinu dana ranije osvojili su UEFA Intertoto kup i još se pamti njihov duel sa Željezničarom u kvalifikacijama za Kup UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti