Malaga udarila šakom od stol: Ne damo Dardera
Foto: EPA

Transfer u Lyon propao

Malaga udarila šakom od stol: Ne damo Dardera

S. Bošković

Veznjak Malage, Sergi Darder, bio je blizu prelaska u redove francuskog Lyona, no do tranfera neće doći. 

Iako je sve bilo riješeno između ova dva kluba, Vincente Casado, generalni menadžer španjolskog tima potvrdio je da se transfer neće realizirati.  

Ranije ovog ljeta,21-godišnji veznjak, bio je povezivan i s Inter Milanom, ali taj dogovori nije postignut zbog interesa iz Francuske. 

Ipak, Casado je za španjolske medije izjavio: "Ovaj igrač neće se pridružiti Lyonu, Uvjereni smo da će Sergi uskoro biti 1''% posvečen Malagi, fizički i psihički, jer je on veliki fudbaler i osoba", u nastavku izjave još dodaje: "Ja ne želim raspravljati o špekulacijama, ali nije ih ni vrijedno negirati. U klubu smo napokon uzbuđen, s izazovom naredne sezone koja dolazi u najboljoj ligi na svijetu."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Darder je član Malage od 2013. godine, a u 63 ligaška susreta postigao je šest golova. S ovim klubovom ugovor ga veže još dvije sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije