Službeno: Duje Čop u Malagi
Foto: EPA

Jednogodišnja posudba

Službeno: Duje Čop u Malagi

Midhat Šljivak

Hrvatski napadač Duje Čop novi je član španske Malage.

Napadač Dinama iz Zagreba će naredne sezone provesti na posudbi u španskom prvoligašu, nakon čega će naredno ljeto potpisati ugovor s ovim timom.

Čop (25), je proteklu sezonu proveo kao posuđen igrač u italijanskom Cagliariju. Odigrao je ukupno 16 utakmica u Seriji A, te je postigao četiri gola.

Međutim, nije uspio pomoći timu sa Sardinije da izboru opstanak, pa se Čop na kraju sezone vratio u Dinamo.

Međutim, aktuelni hrvatski prvak je odlučio da ga ustupi Malagi. Prvu sezonu će provesti na posudbi, nakon čega će transfer biti realizovan.

Čop bi u Malagi trebao zamijeniti fantastičnog napadača Juanmija, koji je postao član Southamptona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski tim je dolazak Čopa potvrdio na službenim stranicama kluba.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.