Malagi milion eura ako Real osvoji titulu
Foto: EPA

Klauzula u ugovoru za Isca

Malagi milion eura ako Real osvoji titulu

M. Šljivak

Ekipa Real Madrida nalazi se pred titulom prvaka Španije.

Kraljevima je u posljednjem kolu La Lige na gostovanju protiv Malage potreban samo jedan bod kako bi osvojili naslov najboljeg tima Španije i to ispred velikog rivala Barcelone.

Meč Malage i Reala će privući veliku pažnju zbog jedne zaista nevjerovatne činjenice. Igrači domaćeg tima dobiće čak milion eura ako Real osvoji naslov prvaka i to zbog klauzule u ugovoru igrača tima iz Madrida Isca.

On je 2013. godine stigao na Bernabeu iz Malage za 27 miliona eura, a u ugovoru stoji da će ovaj tim dobiti dodatnih milion eura ako Kraljevi osvoje titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Interesantno, u prethodne četiri godine Real je osvojio dva trofeja Lige prvaka, ali su bez titule u Španiji. Na nju čekaju od 2012. godine, ali će i Malaga itekako imati koristi od naslova za Real.

Ipak, treba očekivati i odgovor Barcelone koja će vjerovatno pokušati da premira fudbalere Malage u posljednjem kolu, ali Barci je ipak potrebno pravo čudo da osvoji naslov.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi