Maldini: Montolivo je Milanov novi Pirlo

Legendarni defanzivac o veznjaku Milana

Maldini: Montolivo je Milanov novi Pirlo

Nekadašnji igrač Milana, Paolo Maldini priznao je kako je iznenađen dobrom formom veznjaka Roccarda Montoliva te ga je uporedio sa bvšim igračem ovog kluba, Andreom Pirlom.

Montolivo je sjanim igrama osiguravao dobre rezultate svog kluba u posljednjih nekoliko sedmica, a odličnu partiju odigrao je protiv Barcelone u okviru Lige prvaka.

 

"Montolivo me je zaista iznenadio. Konstantan je, posjeduje kvalitet i dokazao je da se može prilagoditi većem broju uloga", rekao je Maldini dodavši:

 

"On je igrač odluke, može popuniti prazninu koju je napravio Andrea Pirlo svojim odlaskom. Ima fizičku snagu, osvaja loptu, ima viziju - ima sve".

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Milan će se ovog vikenda sastati sa svojim gradskim rivalom, milanskim Interom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti