Maldini: Ovo je moja posljednja sezona

Italija

Maldini: Ovo je moja posljednja sezona

Edmir Škorić

Legendarni dugogodišnji kapiten Milana, Paolo Maldini izjavio je kako je ovo definitivno njegova posljednja sezona u karijeri, unatoč nagovaranju da odigra još jednu sezonu.

Maldini je potvrdio da ipak igra posljednju sezonu u dresu svog jedinog kluba, AC Milana. Naime, od 1984. godine pa sve do danas igrao je samo za Milan, i za razliku od većine drugih igrača svoju karijeru posvetio je samo jednom klubu. Stoga je ikona kluba, te ga smatraju velikom legendom na San Siru.

Iako su ga neki nagovarali da i sljedeću sezonu provede u klubu, unatoč činjenici da puni 41. godinu, Maldini se ipak odlučio oprostiti od fudbala i otići u mirovinu.

Maldini prizanje kako njegovo tijelo ne može više pratiti ovaj tempo, te da njegove noge nisu u mogućnosti da odigraju još jednu godinu.

"Ja sam i danas još uvijek ovdje, jer se jednostavno zabavljam igrajući. Mislim da morate biti sretni i izbjegavati veće ozljede, uživati u karijeri kao što je moja. Međutim, čak i moje tijelo je počelo da osjeća naprezanja, a ovo će biti definitivno moja posljednja sezone u klubu", izjavio je Maldini za službenu web-stranicu AC Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dresu Milana odigrao je 889 utakmica i postigao 33 pogotka, od toga 29 je dao u Seriji A. Najviše golova u jednoj sezoni dao je četiri. Dakle, legendarni Paolo Maldini u maju ove godine svoje kopačke nakon dugi niz godina okačit će o klin.

 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije