Maletić: Nije bilo smisla ostati, možda prekinem karijeru

Napustio redove Veleža

Maletić: Nije bilo smisla ostati, možda prekinem karijeru

Nekadašnji bh. reprezentativac Darko Maletić danas je odlučio "dignuti sidro" i napustiti redove Veleža. 

Maletić je za mostarski klub nastupao od 2013. godine i u međuvremenu je zahvaljujući svojim nastupima nagrađen kapitenskom trakom, međutim zbog trenutne situacije u klubu bio je primoran spakovati kofere i vratiti se kući.

Tokom razgovora za SportSport.ba istakao je da više nije bilo smisla igrati za Velež, a nije isključio ni mogućnost da kopačke 'okači o klin' poslije dugih 18 godina profesionalne karijere. 

"Svjestan sam i ranije bio kakva je situacija, ali sada je bukvalno došlo do zida. Velež je faktički ispao iz lige, svi su digli ruke od kluba i mi igrači smo bili faktički prepušteni sami sebi. Čast mi je bila biti kapiten kluba kao što je Velež, međutim nije bilo smisla da ostanem. Ovo je najbolje za mene i za klub", kazao nam je Maletić. 

Velež je prvu polusezonu u Premijer ligi BiH okončao na posljednjem mjestu sa osam osvojenih bodova, a teoretske šanse za opstanak i dalje ima. 

"Postoji još uvijek teoretska šansa za opstanak, ali realno u ovom trenutku je veoma teško očekivati takvo nešto. Bukvalno je situacija alarmantna. Dok su bile šanse prije četiri-pet kola trebalo je nešto pokušati, mislim da je sada kasno", dodaje nekadašnji bh. reprezentativac. 

Na kraju razgovora osvrnuo se na nastavak karijere.

"Spominje se Zvijezda, ali nema ništa od toga sad. Idem prvo kući da se odmorim i onda ću vidjeti šta i kako dalje. Neke opcije sigurno postoje, ali moguće je i da prekinem karijeru ako ne bude nešto zanimljivo. Sad sam stvarno iscrpljen i dobro ću morati razmisliti." 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, Maletić je pored Veleža u svojoj bogatoj karijeri igrao još za Borac, Rapid, Celje, Zenit, Shinnik, Vaslui, Partizan, TuS Koblenz, Aktobe i Irtysh. Za reprezentaciju BiH je ubilježio 19 nastupa. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.