Mali boljim izvođenjem penala izborio polufinale AKN-a

Malijci uspješniji od JR

Mali boljim izvođenjem penala izborio polufinale AKN-a

A. Haznadarević

Fudbalska reprezentacija Malija, plasirala se u polufinale Afričkog kupa nacija, nakon što je savladala Južnoafričku Republiku boljim izvođenjem jedanesteraca, budući da je i nakon produžetaka rezultat bio 1:1.

Južnoafička Republika je prva došla do pogotka, a igrao se 31. minut susreta, kada je Phala pronašao Tokela Rantiea, koji pogađa za 1:0.

U nastavku, bivši igrač Barcelone Seydou Ahmed Keita poravnava rezultat, a njegov pogodak u 58. minutu, bio je i posljednje veliko uzbuđenje u regularnom toku meča, a zatim i u oba produžetka, koji su završeni bez promjene rezultata.

Pristupilo se izvođenju jedanesteraca, koje su reprezentativci Malija završili na vrhunski način. Naime čak tri šuta sa bijele tačke Južnoafrikanci nisu uspjeli realizovati, dok je samo jedan završio u mreži.

S druge strane, Mali je uspješno izveo sva tri šuta, te sa 3:1 u penalima došao do velikog uspjeha i kvalifikacije u polufinale AKN-a.

AKN, četvrtfinale

Južnoafrička Republika - Mali 1:2 (penali) (Rentie 31 / Keita 58)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Gol de Tokelo Rantie vs Mali by Veabiri

Gol de Keita vs Sudafrica by Veabiri

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti