Mali Crveni đavoli, irska mašinerija i stari znanci - Danci
Kadetska reprezentacija naše zemlje 5. maja igra prvi susret na Evropskom prvenstvu.

Šta očekuje bh. kadete u Engleskoj?

Mali Crveni đavoli, irska mašinerija i stari znanci - Danci

Bh. kadeti su predvođeni selektorom Sakibom Malkočevićem i njegovim pomoćnikom Zoranom Erbezom izborili plasman na Evropsko prvenstvo (U17) u Engleskoj.

Mladi bh. fudbaleri su nastup na smotri najboljih evropskih reprezentacija izborili prvim mjestom u Grupi 6 elitne runde kvalifikacija. Prvo mjesto u grupi Zmajići su obezbijedili zahvaljujuči pobjedi (1:0) nad vršnjacima iz Danske u austrijskom Bad Waltersdorfu.

Osim pobjede nad Danskom zahvaljujući golu Mehića tada im je na ruku išao i remi Francuske i Austrije, pa su bh. kadeti čekirali kartu za Englesku u koju će otputovati već sutra. Bh. kadeti će takmičenje na ovom velikom turniru početi u Grupi C u kojoj ih, osim Belgije i Irske, ponovo čekaju Danci.

Upravo će protiv U17 selekcije Danske mladi bh. fudbaleri i početi svoj nastup u Engleskoj u susretu koji će se 5. maja odigrati na terenu Univerziteta Loughborough, s toga predstaljavljanje protivnika bh. kadeta upravo vrijedi početi sa ovom selekcijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi