Mali klub iz Crne Gore protiv bivšeg prvaka Evrope!

Ko bi rekao da će se sresti?

Mali klub iz Crne Gore protiv bivšeg prvaka Evrope!

Januar je vrijeme kada traje pauza u većini evropskih liga, što klubovi koriste kako bi se što bolje pripremili za izazove u proljetnom dijelu sezone.

Tradicionalno, početak godine donosi veliki broj pripremnih i prijateljskih utakmica, pa je često slučaj da se na istom mjestu 'zadese' klubovi koji se ne mogu porediti ni po snazi, ni po veličini.

Tako će već sutra biti odigran jedan meč koji privlači pažnju ovdašnje javnosti. FK Dečić iz gradića po imenu Tuzi, koji se nalazi u neposrednoj blizini Podgorice, će se suprotstaviti slavnom PSV Eindhovenu, svjetski poznatom klubu koji je u prošlosti podizao pehar osvajača Lige prvaka i Kupa UEFA.

Meč će s početkom u 19:30 sati biti odigran na stadionu Hiberniansa na Malti, gdje se trenutno oba kluba nalaze na pripremama. Ovu utakmicu je najavio i PSV, koji je putem zvanične prezentacije na Twitteru obavijesio svoje navijače o svom sljedećem protivniku.

PSV se u bliskoj prošlosti već sastajao sa jednim klubom iz Crne Gore i to 2012. godine kada je u Play Offu Evropske lige odmjerio snage sa Zetom, koja je na putu do holandskog velikana iznenađujuće izbacila ekipu Sarajeva. Malobrojnim navijačima Zete sudar sa PSV-om neće ostati u lijepom sjećanju, obzirom da je klub iz Eindhovena u dvomeču slavio sa nevjerovatnih 14:0.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Bilo kako bilo, za sve u Dečiću samo povezivanje sa klubom poput PSV-a predstavlja veliku čast, a ostaje nam da vidimo kako će to rezultatski izgledati. Razlika u klasi je ogromna i vjerovatno donedavnom crnogorskom drugoligašu prijeti katastrofa, ali će uspomena svakako ostati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi