Mali nogomet: BiH i Makedonije remizirali u sjajnoj utakmici

Međunarodna prijateljska utakmica u Zenici

Mali nogomet: BiH i Makedonije remizirali u sjajnoj utakmici

D. Kurbegović

Malonogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u zeničkoj Areni odigrala i drugu utakmicu u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će sljedeće godine početi U srijedu su Makedonci bili bolji rezultatom 3:2, a večeras su malobrojni gledatelji mogli uživati u sjajnom futsalu.

Prvo poluvrijeme viđen je dosta tvrd futsal, a domaći nogometaši poveli su u 9.minuti, kada je Marin Šunjić nakon lijepe akcije pogodio za vodstvo 1:0. Taj rezultat uprkos nekoliko odličnih prilika gostiju ostao je do kraja prvog dijela.

U drugom poluvremenu viđen je sjajan nogomet, a u 36.minuti nakon sjajne akcije Tomislava Bevande za 2:0 pogodio Srđan Ivanković i svi su bili uvjereni da će reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvariti pobjedu i revanširati se za poraz u prvoj utakmici. 

Tako nisu mislili gosti iz Makedonije, koji su posljednja dva minuta utakmice umjesto golmana uveli još jednog igrača, što im se na kraju i isplatilo. Prvo je i 39.minuti za 2:1 pogodio Brazilac u redovima gostiju De Souza, da bi 20-tak sekundi prije kraja Darko Rangotov postigao drugi gol za konačnih 2:2 na kraju utakmice.

BiH - Makedonija 2:2

BiH: Galić, Šunjić, Matan, Mulahmetović, Jusić, Ivanković, Bevanda, Hrkač, Radmilović, Bošković, Hodžić, Pavlović i Tanasković. Selektor: Boro Matan.

Makedonija: Petrovski, Seferi, Trajkov, Krstevski, Mehmedinović, Leovski, Ziberi, Aguši, Rangotov, Petrović, Todorovski, Petrovski, De Souza, Arsovski. Selektor: Ivan Božović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi