Zagrljaj na kraju francuskog derbija izazvao kontroverze: "Trebao sam ga izbjeći, ali dogodilo se"

Rus i Ukrajinac u krupnom kadru

Zagrljaj na kraju francuskog derbija izazvao kontroverze: "Trebao sam ga izbjeći, ali dogodilo se"

E. Škorić

U subotu navečer odigran je francuski derbi između Marseillea i Monaca, a završen je bez pobjednika (1:1). No, dosta pažnje privukao je zagrljaj o kojem bruje mediji u Rusiji i Ukrajini.

Ruslan Malinovsky je nedavno prešao iz Atalante u Marseille, s kojim se bori za titulu u Francuskoj pošto PSG više ne izgleda tako nezaustavljivo kao ranije, iako je i dalje daleko najveći favorit za prvo mjesto.

Nakon remija s Monacom, Marseille je treći s 43 boda, isped su još Lens s 45 i PSG s 48 bodova. Tim u kojem nastupa i bh. reprezentativac Sead Kolašinac igra dosta dobro u posljednje vrijeme pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Igora Tudora.

Ekipi se prikljućio i Malinovsky, koji je već starter, a u duelu s Monacom igrao je do 86. minute. S druge strane, u timu Monaca cijeli meč odigrao je Aleksandr Golovin.

Nakon što je utakmica završena, kamere su snimile zagrljaj Malinovskog i Golovina. Ukrajinac kao da je zaboravio šta se dešava u njegovoj zemlji i da već godinu dana skoro traje teror od strane Golovinove Rusije.

No, očito su obojica htjeli da politiku ostave po strani, mada je zbog toga Malinovsky dobio brojne kritike od strane Ukrajinaca.

Nakon svega, odlučio se bivši veznjak Atalante oglasiti na društvenim mrežama tražeći oprost od svojih sunarodnjaka.

"Želim da se izvinim Ukrajincima zbog reakcije na gestu igrača Monaca. Razumijem da bi bilo bolje izbjegavati ga, al idogodilo se da mi je prišao i pozdravio se", objavio je Malinovsky na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je još dodao da u pojedinačnim sportovima ne bi ni izašao igrati protiv ruskog igrača, ali ovdje se sve "dogodilo automatski".

Za sada se Golovin nije oglašavao po ovom pitanju, iako se oglasio njegov menadžer koji je rekao da su takve stvari "pravo s*anje" i da je suludo da se uopšte komentariše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi