Sve je stalo u dvije riječi: Čestitka Ukrajinca obilazi Poljsku

Malinovskyi čestitao Poljacima

Sve je stalo u dvije riječi: Čestitka Ukrajinca obilazi Poljsku

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Poljske sinoć je čekirala kartu za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Oni su u finalu baraža izbacili Švedsku i tako su se našli među 12 evropskih reprezentacija koje su do sada izborile učešće na Mundijalu - čeka se još jedna (Vels, Škotska ili Ukrajina).

Radovala se cijela Poljska sinoć, ali i njihove komšije Ukrajinci. To je pokazao i reprezentativac Ukrajine Ruslan Malinovskyi.

Njegova čestitka Poljacima bila je kratka i jasna i stala je u samo dvije riječi: "Čestitam braćo!!!"

Nakon utakmice reagirao je i vodeći ukrajinski klub. Schakhtar Donetsk, koji je objavio fotografiju Roberta Lewandowskog kako slavi gol protiv Švedske. 

Oglasi

Kapiten poljske momčadi imao je traku u bojama Ukrajine, na čemu se Schakhtar zahvalio.

Ovako topli utisci Ukrajinaca za poljsku reprezentaciju reakcija su na potporu koju Poljaci daju Ukrajincima tijekom rata s Rusijom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"U ovom slučaju preostaje samo bodriti Ukrajince kako bi i oni prošli na Svjetsko prvenstvo", piše poljski Sport.

U junu će igrati protiv Škotske. U slučaju pobjede čeka ih utakmica protiv Velsa koji je u polufinalu izbacio Austriju s 2:1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi