Malkočević: Mnogo posla do kvalifikacija

Selektor bh. kadeta

Malkočević: Mnogo posla do kvalifikacija

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Azerbejdžana. Nakon 0:0 u ponedjeljak, danas su naši „U-17“ reprezentativci pobijedili sa 2:1.

Selektor bh. kadeta Sakib Malkočević u razgovoru za zvaničnu stranicu N/FSBiH dao je svoje viđenje susreta. Onim što je vidio je, kako kaže, zadovoljan, no prostora za napredak ima još dosta. 

„Imamo jasniju sliku o igračima koje imamo na raspolaganju. U dvije utakmice smo isprobali 22 igrača. Današnja utakmica je bila bolja od prve, ali ima tu još dosta prostora za napredak. I Azerbejdžan se predstavio u dobrom svjetlu.“

Osvrnuo se i na planove za naredni period. 

„Moraćemo da pojačamo konkurenciju. Nadam se da ćemo na narednim okupljanjima imati i reprezentativce koji igraju u evropskim timovima, a koji nisu imali dopuštenje da nam se sada priključe jer ovi susreti nisu u UEFA terminu. Vjerujem da ćemo do početka kvalifikacija biti bolji. Imamo malo vremena, a mnogo posla i radićemo kako bismo što spremnije dočekli kvalifikacije.“

Bh. kadeti će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrati protiv Makedonije, Slovačke i Moldavije od 2. do 8. oktobra. Domaćin kvalifikacionog turnira biće Makedonija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi