"Gol smo kasno postigli"

Malkočević: Najlošija reprezentacija je prošla dalje

E. Škorić

Bh. kadeti umalo su danas priredili pravu senzaciju i izborili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

"Bili smo pod imperativom  i u jednoj teškoj situaciji. Srbija i Irska su bile u boljoj poziciji, ali ispostavilo se da nam je samo gol nedostajao. Srbija je bolje otvorila meč, stvorila dvije-tri dobre situacije, no s vremenom smo mi bili bolji i u drugom dijelu smo kontrolisali igru. Pogodak smo kasno postigli. Najlošija reprezentacija se plasirala dalje. Zadovoljan sam zbog tri boda, bili smo jako blizu, ali šta je tu je", rekao je Makočević.

"Puno bolje prilike imali smo protiv Irske, da smo samo jendu iskoristili sada bismo bili među osam najboljih. Momcima nemam šta zamjerit. Protiv Njemačke je bilo nemoguće, u ove dvije utakmice smo odigrali i više nego korektno. Dostojno smo predstavili našu zemlju", dodao je selektor.

"I mi i Srbija smo kvalitetniji od Irske, ali fudbal je takav, poklopilo se Irskoj i oni su otišli dalje", zaključio je selektor.

Vidi video!

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi