Selektor bh. kadeta za SportSport.ba

Malkočević: Na Euru dostojno predstaviti sebe i našu zemlju

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igrači 2000. godište i mlađi danas su u okviru 5. Međunarodnog memorijalnog turnira "Josip Katalinski-Škija" u polufinalu snage odmjerili sa selekcijom Beograda, te nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 7:6 plasirali se u finale ovog turnira.

Nakon utakmice iskoristili smo priliku da razgovaramo sa selektorom ove selekcije Sakibom Malkočevićem, koji je za SportSport.ba govorio o današnjoj utakmici, te pripremama i očekivanjima na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

"Ovo danas je bila repriza prošlogodišnjeg polufinala, svaki početak je težak, bilo je danas dosta grča i nervoze kod ovih dječaka, međutim ovo je prva utakmica ovih igrača, do kvalifikacija imamo još pet-šest mjeseci. Bilo je teško i s prošlom generacijom, koja se plasirana na Evropsko prvenstvo, iskreno nisam više ni očekivao. Ovi momci su premladi da budu kandidati za odlazak na Evropsko prvenstvo, međutim pred nama je još puno rada s ovom generacijom. Vrlo brzo u maju mjesecu je razvojni turnir, gdje nas očekuju ekipe Slovenije, Litvanije i Crne Gore, tako da će biti utakmica do početka kvalifikacija. Nadam se da ćemo naći neke nove igrače, danas je bila prva utakmica ove nove generacije, nisam više ni očekivao, najbitnije je da smo prošli u finale, te da ćemo imati sutra još jednu dobru utakmicu", ističe selektor Malkočević.

Ubrzo slijedi i Evropsko prvenstvo za kadete, sve oči javnosti su uprte u našu selekciju koja je napravila veliki poduhvat.

"Sve oči su sada uprte u to Evropsko prvenstvo i tu selekciju, mi smo danas ovdje igrali, a razmišljali šta i kako dalje. Sigurno da imamo plan, sačekat ćemo 8.april i ždrijeb grupa, da vidimo s kim i kada igramo. Okupit ćemo se u Zenici 25 ili 26.aprila,  odigrat ćemo jednu utakmicu prije polaska 2.maja u Azerbejdžan. Volio bi da svi igrači budu zdravi, imamo još tri-četiri nedoumice. Ima tu još kandidata, koji se nameću i oni koji podižu formu, ali ima i onih koji nisu zadovoljili. Ja i moj stručni štab ćemo izabrati samo 18 igrača, nažalost samo taj broj može ići na Evropsko prvenstvo"kaže selektor bh.kadeta.

Samim odlaskom na Evropsko prvenstvo, porasli su i apetiti bh.javnosti glede nastupa u Azerbejdžanu.

"Moramo biti čvrsto na zemlji, naš cilj je bio Elitni krug kvalifikacija, sada nakon što smo se plasirali na Evropsko prvenstvo, apetiti kod mnogih i dalje rastu, naravno sportski je nadati se i boriti za nešto više. Naš plasman u Azerbejdžan nije slučajan, tri godine smo bili blizu, mi trenutno ne možemo ništa ni obećati, ali bi volio da ponovimo igre kao protiv Italije i Rusije u kvalifikacijama. Idemo na Euro da probamo nekoga iznenaditi, da osvojimo neki bod i da predstavimo sebe i zemlju u najboljem svijetlu", kazao je Malkočević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi