"Nećemo se braniti, idemo na pobjedu protiv Rusije"

Sakib Malkočević za SportSport.ba

"Nećemo se braniti, idemo na pobjedu protiv Rusije"

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se pred historijskim uspjehom. 

Izabranici Sakiba Malkočevića u okviru Elitnog kruga kvalifikacija koji se održava u Gruziji, prvo su rezultatom 2:1 savladali domaćina Gruziju, da bi danas u sjajnoj utakmici naših igrača pobijedili velikog favorita, selekciju Italije, minimalnim rezultatom 1:0, te nakon dva kola imaju maksimalan broj bodova.

Do kraja je ostala još jedna utakmica, protiv selekcije Rusije u nedjelju, gdje će bh. kadeti morati ne izgubiti sa više od dva gola razlike, kako bi bili sigurni putnici na Evropsko prvenstvo, čime bi postala prva omladinska selekcija kojoj je to pošlo za rukom. N

aš portal bio je jedan od rijetkih medija, koji je pratio pripreme ove selekcije, a nakon današnje pobjede javio nam se i selektor Sakib Malkočević, koji je na početku zvučao veoma tužno.

"Imamo jedan veliki problem, razbolio nam se naš koordinator i čovjek koji je čitavo vrijeme uz nas Murat Jaha, on će sutra krenuti hitno za Bosnu i Hercegovinu, tako da nas je to sve pogodilo ovdje. Nadam se da će s njim biti sve u redu jer nam je uvijek stvarno od velike pomoći i ima zasluge za dobre rezultate ove selekcije", ističe Malkočević.

Nakon dva kola, na iznenađenje mnogih, naša selekcija ima šest bodova.

"Danas smo zaista odigrali fantastičnu utakmicu protiv Italije, taktički bi kazao savršenu. Dosta dobro smo odgovorili protiv vrhunske ekipe, jer kad vam velesila kao što je Italija u utakmici napravi dvije šanse, onda morate da čestitate igračima na sjajnoj utakmici. Mnogi su bili skeptici nakon prve utakmice i naše pobjede protiv Gruzije, danas smo pobrali sve simpatije, te su igrači pri izlasku s terena nagrađeni gromoglasnim aplauzom. Ipak pobjedu smo i skupo platili, naš standardni stoper Mirić je dobio drugi žuti karton i on neće igrati protiv Rusije, kao ni Resić, koji ima distorziju zgloba, te će se teško oporaviti do nedjelje. Pozitivno je što nam se vraća Dadić i nadam se da ćemo se dobro spremiti do utakmice protiv izuzetno kvalitetne Rusije", kaže Malkočević.

Mnogo je kombinacija u igri, ali naša selekcija će protiv Rusije igrati svoju igru.

"Mi moramo brinuti o sebi, najgora kombinacija je da ne smijemo izgubiti više od dva razlike protiv Rusije, naravno da se mi nećemo braniti, nego ćemo igrati isto kao i protiv Gruzije i Italije. Protivnik je stvarno kvalitetan, ako ponovimo igru sličnu kao protiv Italije, onda vjerujem u uspjeh. Fudbal je čudna igra, mi smo mala zemlja, te se stvarno nadam da nismo toliko nesretni da propustimo ovu priliku, to bi bilo stvarno grehota za ove momke. Svi zaslužuju pohvale, neću nikoga isticati, nadam se da ćemo u dobrom raspoloženju razgovarati nakon utakmice u nedjelju", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Sakib Malkočević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi