Malkočević pratio Hrvatsku, kadeti se u tišini nadaju čudu

Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina

Malkočević pratio Hrvatsku, kadeti se u tišini nadaju čudu

E. Škorić

Utakmicom BiH - Njemačka sutra će naši kadeti početi Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Kadeti se nalaze u teškoj grupi zajedno s Njemačkom, Srbijom i Republikom Irskom, no ne manjka samopouzdanja u našim redovima, što smo se uvjerili i danas kada smo posjetili hotel "4. opatijska cvijeta" u kojem su od ponedjeljka smješteni igrači i stručni štab bh. reprezentacije.

Nekoliko članova stručnog štaba boravilo je u hotelu zajedno s igračima, koji su se spremali za šetnju, dok je selektor Sakib Malkočević negdje oko 15 sati otišao da prati duel Hrvatske i Italije.

U tom je susretu Italija slavila s 1:0, a popularni Sake je možda i "špijunirao" našeg potencijalnog rivala u nokaut fazi. U svakom slučaju, Malkočević je slobodno vrijeme iskoristio za gledanje utakmica, a slobodnog vremena zaista nema puno.

Ne vlada nekakva euforija kod bh. kadeta, no nema ni pesimizma. Nekako se sve odvija u tišini, ali svi su spremni dati maksimum kako bi se izborio veliki uspjeh i obezbijedila nokaut faza turnira u Hrvatskoj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Bh. delegacija smještena je u gore spomenutom hotelu u Opatiji, treninge je do sada odrađivala na obližnjim terenima lokalnih timova (danas trenirali na Kantridi u Rijeci), a utakmice grupne faze igra u Kostreni, koja se nalazi u blizini Rijeke, nekih pola sata od Opatije. 

Zasad smo u Opatiji, no možda se premjestimo u Zagreb ili Varaždin, naravno ovisit će to o rezultatima mladih bh. nogometaša, koji se potajno nadaju velikom rezultatu, mada je i sam dolazak u Hrvatsku zadovoljio mnoge epitete.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi