Malkočević: Teška grupa, ali pružićemo maksimum

Selektor kadetske reprezentacije BiH

Malkočević: Teška grupa, ali pružićemo maksimum

Kadetska reprezentacija BiH saznala je rivale u Elitnom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Engleskoj 2018. godine.

Voljom žrijeba nacionalni tim će za protivnike imati Francusku, Dansku i Austriju, a za zvaničnu stranicu N/FSBiH grupu je prokomentarisao selektor Sakib Malkočević. Vjeruje da njegovi izabranici mogu napraviti iznenađenje.

„Dobili smo veoma tešku grupu, ali sve su takve. Francuska i Austrija su u prvom krugu u svojim grupama osvojili po 9 bodova, a Danska 7 što znači da nisu imali poraz u kvalifikacijama. Nismo favoriti, ali sigurno je da ćemo pružiti maksimum i pokušati da napravimo iznenađenje. Nisu ni prije računali na nas, pa smo dva puta bili na završnici Eura. Mi moramo da se što bolje spremimo i upustimo u borbu sa kvalitetnim protivnicima. Dobro bi nam došle i dvije prijateljske utakmice krajem februara ili početkom marta kako bismo što spremnije dočekali turnir", kazao je Malkočević.

Malkočević o kvalifikacionoj grupi za EP 2018/19., gdje će bh. tim za protivnike imati Ukrajinu, Island i Gibraltar kaže:

„Turnir u oktobru će biti održan u našoj zemlji, a bili smo i nosioci u žrijebu. Samim tim moramo prihvatiti ulogu favorita. Ukrajinci i mi to sigurno jesmo. Nemamo pravo nikoga da potcjenjujemo, ali nadamo se još jednom prolasku u elitni krug. Naravno, pred nama je tek upoznavanje sa generacijom koja će nastupiti u tim kvalifikacijama i vremenom ćemo imati mnogo jasniju sliku o toj ekipi.“

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi