Kadeti BiH igraju protiv Njemačke

Malkočević: Znamo da će biti teško, ali čuda su moguća

Adnan Beganović

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Azerbejdžanu igra protiv Njemačke.

Bh. kadeti će danas od 17 sati igrati svoj drugi meč u okviru drugog kola Evropskog prvenstva, a protinik im je selekcija Njemačke. Selektor BiH, Sakib Malkočević, pred današnju utakmicu kazao je da zna da naš tim očekuje teška utakmica.

"Imali smo dva dana da svedemo utiske i analziramo šta se to dešavalo u prvoj utakmici, te da ispravimo naše nedostatke. Ipak, ispostavilo se da je najveći problem bio psihološki momenat, pogotovo u prvom dijelu. Bili smo poneseni svom tom atmosferom, debijem na velikom takmičenju, dok smo se mi snašli protivnici su već vodili sa 2:0. U drugom poluvremenu smo puno bolje igrali, imali smo dosta prilika, ali ta igra može da nam bude put kako da danas odigramo protiv Njemačke", rekao je Malkočević, te dodao:

"Znamo da će biti teško. Ime protivnika samo po sebi govori. Nijemci nisu favoriti samo u današnjoj utakmici već i na cijelom EP. Zaista je pred nama jedna zahtjevna utakmica. Ukrajinci su odoljeli Nijemcima i po meni su priredili veliko iznenađenje. Moramo biti strpljivi i agresivniji u duelu. Bez dobre fizičke spreme se teško nositi s protivnicima. Ja želim da igramo što bolje dana i vidjećemo, čuda se dešavaju u fudbalu".

Malkočević je dodao da će biti sigurno nekih promjena u ekipi u odnosu na utakmicu protiv Austrije. Selektor je poručio da svi igrači trebaju dobiti šansu da zaigraju na Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi