Kadeti BiH danas protiv Njemačke

Mirić: Dat ćemo sve od sebe da zaustavimo Njemačku

Adnan Beganović

Kadetska fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine danas igra svoju drugu utakmicu na Evropskom prvenstvu.

Reprezentativci BiH u prvom kolu poraženi su od Austrije, a danas ih očekuje utakmica protiv selekcije Njemačke. Reprezentativac BiH, Milan Mirić, izjavio je da će cijela ekipa dati svoj maksimum u današnjoj utakmici.

"Prva utakmica sa Austrijom je bila prva takvog značaja za nas i sve je bilo za nas novo. U drugom dijelu smo pokazali želju i borbenost. Nadam se da ćemo s Njemačkom od prve minute startati maksimalno i da će to biti mnogo bolje nego protiv Austrije", rekao je Mirić.

On je priznao da je ekipa u prvi meč protiv Austrije ušla dosta nervozno, te da je bilo dosta treme jer je to prva utakmica na Evropskom prvenstvu za naš tim.

"Protiv najvećih i najboljih zemalja je uvijek najbolje igrati i tu se možete najviše pokazati. Ja lično volim igrati protiv najjačih jer onda vidim gdje sam ja. Njemačku izuzetno poštujemo, ali mi ćemo dati sve od sebe da oni ne izađu kao pobjednici", kazao je Mirić, te dodao:

"Stručni štab je pratio igru Njemačke, te su analizirali njihovu igru. Pokušali smo na treninzima da korigujemo tu igru, te da pokušamo da se izborimo s njima. Radili smo i ofanzivne prekide, jer oni imaju specifičnu odbranu, ali i specifičan napad".

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Njemačke igra se danas od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi