Šamar za Barcelonu protiv Mallorce, čekali su svi čudo i večeras, ali ono se nije desilo

Kataloncima samo bod

Šamar za Barcelonu protiv Mallorce, čekali su svi čudo i večeras, ali ono se nije desilo

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su osvojili samo bod na gostovanju protiv Mallorce (2:2) u okviru sedmog kola španske La Lige.

Mallorca je fantastično otvorila utakmicu i već u osmoj minuti uspjela je da povede sa 1:0 nakon što je nevjerovatnu grešku napravio Marc-Andre ter Stegen.

Golman Barcelone se poigravao i dodao je loptu direktno u noge Sanchezu koji je asistirao za Muriqija, a reprezentativac Kosova pogađa za 1:0 i veliko slavlje navijača Mallorce na tribinama.

Barcelona je preuzela incijativu, kružila je oko gola domaćih, no tek u finišu su proigrali. Prvu veliku šansu imao je Ferran koji je izašao sam na Rajkovića, ali srbijanski golman odlično je odbranio njegov udarac.

No, u 41. minuti nije bilo spasa za Rajkovića. Raphinha je bio u centru pažnje nakon što je fantastično pogodio za 1:1 s vrha kaznenog prostora.

Samo dva minuta kasnije Brazilac izlazi ponovo sam na gol Mallorce, no ovaj put očajno šutira. U narednoj akciji odličnu priliku imao je i Joao Felix čiji udarac fantastično brani Rajković i spašava Mallorcu.

Oglasi

I kada se očekivao kraj prvog dijela novi šok za Katalonce. Rajković je ispucao loptu, Muriqi je odigrao glavom, a Prats je sjajno savladao Ter Stegena za 2:1.

U drugom poluvremenu opsada gola Mallorce. Xavi je morao napraviti nekoliko izmjena, a to je urodilo plodom u 75. minuti kada smo vidjeli najljepši detalj utakmice.

Gosti su sjajno kombinovali, Raphinha je ubacio loptu u peterac koju lukavo propušta Lewandowski, a na istu je natrčao mladi Fermin Lopez i pogodio za 2:2 i povratak Barcelone u život.

Barcelona je do kraja meča bacila sve karte u napad i pokušala da dođe do potpunog preokreta i pobjede, no ovaj put čudo se nije desilo kao prije nekoliko dana protiv Celte.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mallorca je u defanzivi bila odlična u samom finišu, dok je Barcelona pravila velike greške u pasovima i upropastila je nekoliko dobrih akcija, te je na kraju ostalo 2:2.

Zanimljivo da je za Mallorcu ovo prvi put da su ostali neporaženi protiv Barcelone nakon čak 11 uzastopnih poraza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malo bolje suđenje i odmah 2 boda manje protiv jadne majorke . Izbacit polugaše u drugu ligu dužni bogu i narodu mamu im lopovsku
5 1
user1692778042
16 godina Yamal a već tako iskusno pada i simulira, samo ih tome i uče mamu im cigansku. Sreća pa ima VAR inače je već sudija poletio da ih pogura.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi