Mallorca došla do vrijedne pobjede u borbi za opstanak

Savladali Alaves

Mallorca došla do vrijedne pobjede u borbi za opstanak

E. Čaušević

Fudbaleri Mallorce danas su na svom terneu pobijedili ekipu Deportivo Alavesa (1:0) u meču 24. kola La Lige.

Mallorca je danas pred svojim navijačima došla do važne pobjede u borbi za opstanak protiv Alavesa koji nije baš oduševio svojom predstavom.

Domaći su bili dosta konkretniji i imali nekoliko sjajnih šansi, no imali su dosta muke s odbranom gostiju. Ipak, na kraju je Mallorca uspjela da dođe do minimalne pobjede.

Mallorca je do prednosti mogla u 32. minuti kada je sudija svirao penal, ali neprecizan s bijele tačke bio je Sevilla.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, dan je spasio Cucho koji je u 63. minuti postigao jedini gol na meču i svom timu donio tri boda. Mallorca je trenutno jedno mjesto iznad opasne zone sa 21 bodoom, dok je Allaves na 14. poziciji sa šest bodova više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti