Malo drugačiji Čeferin: Divio sam se Sušiću
FOTO: EPA

Zanimljiv intervju predsjednika UEFA-e

Malo drugačiji Čeferin: Divio sam se Sušiću

Evropska fudbalska federacija (UEFA) u svom najnovijem magazinu objavila je intervju sa predsjednikom Aleksandrom Čeferinom. 

Slovenac, koji je na čelu UEFA-e, predstavljen je javnosti na malo drugačiji način. Dao je odgovore na zanimljiva pitanja poput onih za koji klub je navijao u mladosti i koje igrače je posebno cijenio, a u tom kontekstu je spomenuo i našeg bivšeg selektora Safeta Sušića. 

"Prva utakmica koju sam gledao uživo bila je u Ljubljani između Jugoslavije i Danske. Mi smo tada bili izvanredni, a od igrača najviše su mi se sviđali Safet Sušić i Zlatko Vujović. Sjećam se da   je stadion bio bukvalno ispunjen do posljednjeg mjesta, a meč nisam mogao mnogo gledati jer je ispred mene bilo odraslih ljudi. Svejedno, bilo je to izvanredno iskustvo", prisjetio se Čeferin, inače ugledni advokat. 

Omiljeni klub u mladosti bio mu je Hajduk. 

"Kao klinac sam, naravno, pratio fudbal. Konkretno, najviše sam gledao Hajduk. U to vrijeme radilo se o jednom od najboljih klubova u Jugoslaviji."

Kako kaže, najviše je volio uživati u majstorijama legendarnog Ronalda.

"Ronaldo mi je bio omiljeni fudbaler. Nevjerovatno je bilo uživati u njegovoj tehnici, liku, prirodnom i sirovom talentu. On je jednostavno najbolji."

Događaj koji mu je donio najviše radosti bio je pogodak Zlatka Dedića za plasman Slovenije na Svjetsko prvenstvo.

"To ću posebno pamtiti. Pobijedili smo Rusiju i samim tim izborili nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Zlatko Dedić je postigao odlučujući gol, bio je to izuzetan dan", riječi su Čeferina. 

Čeferin je inače sedmi predsjednik UEFA-e od 1954. godine. Po struci je pravnik, a radio je u obiteljskom odvjetičkom uredu. Specijalizirao se za rad sa sportašima i sportskim klubovima, a nakon nekog vremena preuzeo je mjesto direktora obiteljskog ureda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije