Sakho dobio višemilionsku tužbu protiv Svjetske antidoping agencije
Foto - EPA

Uništili mu reputaciju

Sakho dobio višemilionsku tužbu protiv Svjetske antidoping agencije

Midhat Šljivak

Mamadou Sakho dobio je tužbu protiv Svjetske antidoping agencije (WADA).

Sakho je 2016. godine 'pao' na doping testu nakon utakmice između njegovog tadašnjeg tima Liverpoola i Manchester Uniteda. U njegovom organizmu pronađeni su tragovi supstance za topljenje sala (higenamin).

Francuski fudbaler je potom suspendovan. Ubrzo je njegova karijera krenula nizbrdo, propustio je finale Evropske lige, a propustio je i Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Suspenzija je nešto kasnije "oborena" jer se došlo do saznanja da sporna supstanca, higenamin, zapravo nije na listi nezdozvoljenih sredstava.

Odlučio je potom da tuži WADA. Tražio je odštetu od 15 miliona eura, slučaj je dobio, a nakon što se sve po njega dobro završilo odlučio je da se oglasi.

"Sretan sam, posebno zbog porodice i prijatelja koji su bili uz mene ove godine. Najgore što vam se može desiti je da vas optuže za doping. Danas je veliki dan za mene, ali i ovo može biti primjer za sve sportiste da paze šta uzimaju", rekao je Sakho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guy Vassall-Adams iz WADA je istakao:

"WADA žali zbog optužbi zbog kojih je uništena reputacija gospodina Sakha, te zbog činjenice da mu je prouzrokovan stres, bol i javnu sramotu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi