Odegaard: Od mene očekivalo previše, bio sam dijete...

Bivši Realov wunderkind o periodu u Madridu

Odegaard: Od mene očekivalo previše, bio sam dijete...

Norveški fudbaler Martin Odegaard svojevremeno je važio za jednog od najtalentovanijih igrača na svijetu, ali njegova karijera se nije razvila onako kako je trebalo.

Kao tinejdžerska senzacija, Odegaard je u januaru 2015. godine stigao u Real Madrid iz Stromsgodseta kao 16-godišnjak. Dugo je igrao za drugi tim, a povremeno je bivao priključen prvom s tim što pravu šansu nikada nije dobio.

Real je Odegaarda prvo poslao na posudbu u Heerenveen, a sada je ovaj Norvežanin član Vitessea za koji igra zaista dobro.

Govoreći za španske medije, Odegaard se prisjetio perioda u Real Madridu i istakao da mu je žao što nije pokazao više.

"Sjećam se, potpisivao sam za Real Madrid i očekivanja su bila zaista ogromna. To je normalno kada Real dovodi nekoga ko ima 16 ili 17 godina, svi očekuju čuda... Ali od mene se možda očekivalo i previše, još sam bio dijete", započeo je Odegaard, te nastavio:

"Iskreno, žao mi je što nisam dobio više prilike za igru u Realu. Možda sam mogao napraviti više, ali otkako sam došao u klub, znao sam da mi zapravo slijede posudbe. Bio sam svjestan toga, teško se izboriti za mjesto u klubu kakav je Real Madrid".

Odegaard je za Real odigrao samo dvije utakmice, a i dalje je član madridskog kluba za koji je vezan do 2021. godine. Ističe da se još nije predao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Još sam mlad i preda mnom je mnogo godina. Znam da nisam ni blizu svog vrhunca, a želim raditi kako bih dobio novu šansu u Realu".

Martin Odegaard je ove sezone odigrao 15 utakmica za Vitesse, postigao je tri gola i upisao dvije asistencije u Eredivisiji i holandskom Kupu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi