Mamić napustio sud u Sarajevu i poručio: "Ponosni sam državljanin BiH"

Ročište trajalo malo duže od 30 minuta

Mamić napustio sud u Sarajevu i poručio: "Ponosni sam državljanin BiH"

S. Mlaćo

Zdravko Mamić jutros se u 10 sati pojavio na Sudu BiH u Sarajevu. Naime, popularni Maminjo je nakon jučerašnjeg hapšenja stigao na ročište, a sve je završeno za samo pola sata.

Odluka o njegovom izručenju Hrvatskoj biće saopštena do kraja dana.

"Ponosni sam državljanin BiH i ne želim izručenje Hrvatskoj. Njihovom pravosuđu ne vjerujem, oni su prekršili sva moja prava", rekao je Mamić okupljenim medijima.

Podsjećamo, da je SIPA Mamića uhapsila jučer u Međugorju po potjernici Interpola, a Mamić je na sudu navo da je njegova trenutna adresa Tomislavgrad.

Upozoren je da svaku promjenu adrese dok traje postupak pred sudom mora prijaviti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, Mamić je pred sudom u Osijeku osuđen na šest i pol godina zatvora. Danas je u Sarajevu stigao i njegov brat Zoran koji mu je iskazao podršku.

Top Komentari

Keno
Mnogo interesantan covjek
22 3
adis_D11
Mamic je napravio ovaj dinamo svidjelo se to nekom ili ne,a sad mu ivako vracaju.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi