Mamić za derbi s Hajdukom uvrstio talenta bh. korijena za kojim ludi pola Evrope

Julardžija je velika nada Dinama

Mamić za derbi s Hajdukom uvrstio talenta bh. korijena za kojim ludi pola Evrope

E. Škorić

Do kraja sezone Dinamo će voditi Zoran Mamić, sportski direktor Modrih. On jue odmah na početku napravio zanimljiv potez.

Mamić je naslijedio Igora Jovićevića koji je u Dinamu ostao samo sedam utakmica, pa će brat Zdravka Mamića biti na klupi prvaka Hrvatske u preostale tri utakmice. Slijedi derbi s Hajdukom i za ovaj duel je Mamić odlučio u tim uvrstiti talentovanog Edina Julardžiju.

Njegovi korijeni su u Jajcu, u pet kilometara udaljenom selu Bešpelj odakle je njegov otac odselio u Zagreb. Edin se početkom 2001. godine rodio u Zagrebu i igrao je za mlade selekcije Hrvatske.

Radi se o velikom talentu koji ima 19 godina i predviđa mu se velika karijera, a već sada za njim lude mnogi klubovi u Evropi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Igrao je 12 mečeva ove sezone u juniorskoj Ligi prvaka za mladu momčad Dinama i protiv Bayerna u raspucavanju penala zabio je gol panenkom. Trenutno ga žele Arsenal, Chelsea, Inter, Tottenham, Roma...

U Dinamu imaju plan da ga zadrže još neko vrijeme, ali nema sumnje da će prije ili kasnije na Maksimiru debelo zaraditi njegovim odlaskom.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Penderinos
Zašto ne igra za BIH, nije čak ni katolik (ili hrvat kako bi rekli kod nas)
2 2
Maatija
Haman Ronaldinho a ne Edin Julardžija wow
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi