Pred Anelom Ahmedhodžićem danas je jedna od najvećih utakmica u karijeri

Veliki izazov

Pred Anelom Ahmedhodžićem danas je jedna od najvećih utakmica u karijeri

E. Ganibegović

Karijera bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića u konstantnom je usponu, a danas igra jednu od najvećih utakmica. I to na kultnom Wembleyju.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Anel Ahmedhodžić, preko Malmoa i Bordeauxa ljetos je stigao do dresa Sheffield Uniteda, te vrlo brzo postao jedan od ključnih igrača ove ekipe.

Sheffield je trenutno drugi u Championshipu s velikim šansama da se plasira u Premier ligu Engleske, pa ćemo Anela naredne sezone vrlo vjerovatno gledati u najjačoj ligi svijeta.

Osim što su u prilici da se kao drugi u Championshipu plasiraju u Premiership, fudbaleri Sheffielda u igri su i za veliki trofej, trofej FA Cupa.

Veliko iznenađenje napravili su u osmini finala ovog takmičenja gdje su izbacili Tottenham s 1:0, a sjajnu utakmicu protiv Spursa odigrao je Ahmedhodžić. Skrenuo je tada veliku pažnju na sebe i dobio brojne pohvale u Engleskoj.

Danas je za njega još jedan takav dan, samo na još većem nivou. Protivnik je dosta teži, a utakmica se igra ni manje ni više nego na Wembleyju.

Oglasi

Meč Manchester Cityja i Sheffield Uniteda počinje u 17:45, te će naš reprezentativac okusiti kako je to čuvati norvešku gol mašinu, Erlinga Haalanda.

Kako je i sam rekao, do sada mu je u karijeri najveći izazov bio Kylian Mbappe kojeg je čuvao u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali i u dresu Bordeauxa.

Imao je priliku da igra protiv još nekih od najboljih fudbalera svijeta poput Karima Benzeme, Lionela Messija, Harryja Kanea i drugih, te se pokazao u više nego dobrom svjetlu.

Vidjet ćemo koliko može danas i koliko generalno njegova ekipa može, jer osim što ima šansu da sebe prikaže kao kvalitetnog defanzivca, Ahmedhodžić je u borbi za finale prestižnog takmičenja.

Što se tiče drugog polufinala, ono se igra sutra od 17:30. Također na Wembleyju, sastat će se ekipe Brightona i Manchester Uniteda. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi