Pep Guardiola poslao upozorenje svojim igračima, pa spomenuo i Manchester United

Trener Manchester Cityja

Pep Guardiola poslao upozorenje svojim igračima, pa spomenuo i Manchester United

E. Ganibegović

Manchester City ove sezone ima priliku da ispiše historiju, ali Pep Guardiola upozorava svoje igrače da ništa ni blizu nije završeno. U tom kontekstu, spomenuo je i ljutog gradskog rivala.

Ekipa Manchester Cityja u igri je da osvoji tripletu - trofeje u Premier ligi i FA Cupu Engleske, te Ligi prvaka.

Nakon tri vezana remija Arsenala, Manchester City s pet bodova zaostatka i dvije utakmice manje ima sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za titulu prvaka Engleske.

Također, u narednom kolu na Etihadu će dočekati upravo Arsenal i to je utakmica u kojoj bi mnoge stvari mogle biti riješene.

Što se FA Cupa tiče, tamo Manchester City već danas igra utakmicu polufinala protiv Sheffielda našeg Anela Ahmedhodžića i svakako da je favorit na Wembleyju.

U Ligi prvaka su s ukupnih 4:1 izbacili minhenski Bayern i u polufinalu ih čeka težak zadatak - Real Madrid. Ako prođu u finale, igrat će protiv Intera ili protiv Milana gdje bi bili favoriti u svakom slučaju.

Oglasi

Iako je tripleta tako blizu, tako je i daleko. Toga je svjestan i sam Pep Guardiola koji je upozorio svoje igrače da su još uvijek daleko od trofeja.

"Imamo još 11 utakmica ili 13 ako odemo u finale Lige prvaka i FA Cupa, odnosno veoma smo daleko od osvajanja trofeja. Već sam rekao: koliko je puta neko iz Engleske postigao ovo? Jednom, kada su to uradile naše komšije", rekao je Pep Guradiola.

Španski stručnjak je govorio i o fizičkom opterećenju koje postoji, a naročito nakon utakmica u Ligi prvaka. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Četvrtfinale Lige prvaka je veoma iscrpljujuće i moramo da se oporavimo. Svake sezone imam osjećaj da nismo fizički spremni, nadam se da jesmo ovaj put. Nevjerovatno sam zadovoljan. Sretan sam što igramo tri godine zaredom polufinale Lige prvaka", istakao je.

Današnja utakmica Manchester Cityja i Sheffield Uniteda počinje od 17:45. Igra se na kultnom Wembleyju, a svakako da očekujemo u početnoj postavi i našeg Anela Ahmedhodžića. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi