Formacija kakvu može postaviti samo Diego Simeone i niko više

Doveo je do perfekcije

Formacija kakvu može postaviti samo Diego Simeone i niko više

Admin Čaušević

Dueli timova Diega Simeonea i Pepa Guardiole su poput sudara dvije različite galaksije.

Dok Guardiola teži ka dopadljivom i lepršavom fudbalu od noge do noge, Simeone je specijalizirao za odbrameni način igre uz dosta opstrukcija.

To se najbolje moglo vidjeti u prvom poluvremenu duela četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Atletico Madrida.

Atletico Madrid je igrao praktično u formaciji 5-5-0 što je idealan pokazatelj koliko su defanzivno bili orijentisani.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prvom poluvremenu je to savršeno funkcionisalo pošto Građani bez obzira na inicijativu i posjed lopte nisu uspjeli da stvore ozbiljniju šansu.

Inače, prvi put dvomeč u nokaut fazi Lige prvaka Guardiola i Simeone su imali prije šest godina kada je Atletico izbacio Bayern u polufinalu.

Top Komentari

Mostarac94
Antifudbal
1 3
emanuelmacron
ma sve utakmice u ligi prvaka,postale su dno ,nekad i mucne za gledat,
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti