Simeonova najteža minuta u životu: Buljio je u daljinu, ustezao se grickanjem usne, nije izdržao...

Srceparajuća scena

Simeonova najteža minuta u životu: Buljio je u daljinu, ustezao se grickanjem usne, nije izdržao...

Admin Čaušević

Diego Simeone je već godinama jedan od najkarizmatičnijih trenera na svijetu.

Simeone duže od decenije predvodi Atletico Madrid te je na neki način postao simbol madridskog kluba.

Sjajni Argentinski trener koji je i najplaćeniji na svijetu, posljednjih dana prolazi kroz jako težak period i to zbog porodične tragedije.

Naime, krajem marta je preminuo Simeonov otac Carlos, a u Atleticu su odlučili da mu počast odaju minutom šutnje na prvoj narednoj domaćoj utakmici.

Bilo je to u subotnjem duelu protiv Alavesa, a ta minuta je sigurno bila najteža u životu trenera Jorgandžija.

Simeone se pokušavao suzdržati. Gledao je u jednu tačku, grickao je usnu, ali je na kraju ipak pustio suzu za ocem koji je preminuo u 79. godini.

Atletico je pobijedio sa 4:1, a sjajni stručnjak je istakao da nikad neće zaboraviti minut šutnje i poštovanje koje su mu odali navijači.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Jako cijenim gest minute šutnje i što su gledalji odgovorili na odgovarajući način. Mnogo im hvala. Nikad to neću zaboraviti", poručio je Simeone.

Inače, Atletico je Alaves slomio u posljednjih 15-ak minuta kada su domaći postigli tri gola za na kraju ubjedljiv trijumf koji ih je učvrstio na mjestima koje vode u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi