Topnici se vratili starim navikama: Manchester United razbio Arsenal!

Derbi utakmica

Topnici se vratili starim navikama: Manchester United razbio Arsenal!

Esmer Oštraković

Derbi utakmicu 6. kola Premiershipa na Old Traffordu su odigrali Manchester United i Arsenal.

Gosti su u ovu utkamicu ušli sa pet pobjeda iz pet prvih utakmica, dok je Manchester tek počeo da igra onako kako se od njega očekuje.

Pobjedu je, u ovom derbiju, ostvarila domaća ekipa i to vrlo lagano, a konačan rezultat bio je 3:1.

Prvi gol na utakmici viđen je u 12. minuti utakmice, ali je poništen. Arsenal je došao do vodstva, slavili su gosti gol Martinellija, ali je nakon konsultacija sa VAR-om pogodak poništen.

Obje ekipe su nakon te situacije imali nekoliko prilika da dođu u vodstvu, a ono što Arsenal nije iskoristio jeste domaća ekipa.

Nekoliko sjajnih dodavanja, asistencija Rashforda za novajliju Antonyja, koji na debiju postiže gol za vodstvo Manchester Uniteda.

Oglasi

Arsenal je u 60. minuti uspio doći do poravanja. Nakon nekoliko vezanih grešaka domaćih nogometaša Saka je pogodio za 1:1.

Kada se očekivalo da Arsenal preuzme kontrolu nad igrom, Rashford je istrčao sjajnu kontru, te je pogodio za 2:1.

Arteta je odmah nakon tog trenutka krenuo na sve ili ništa, te je napravio trostruku izmjenu, ali to ga je koštalo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostalo je previše prostora, Rashford je na asistenciju Eriksena postigao gol za 3:1, te je riješio utakmicu.

Arsenal uprkos porazu ostaje na prvom mjestu na tabeli sa 15 osvojenih bodova, dok je Manchester United sada na petom mjestu sa 12 bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ako cemo suditi po identicnim slucajevima iz nekih utakmica iz prethodnih kola,Arsenalu ponisten potpuno regularan gol za 0:1...inace,sudija koji je sudio utakmicu Manchesteru,rodjen je,pogadjate,upravo u Manchesteru...nevjerovatno...
8 21
Viper20
Kakva igra,drago mi zbog Antonya koja euforija nakon gola,svaka cast vise nego zasluzeno Liv pao Arsenal pao idemo idemo..
17 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi