City je slavio protiv Borussije, no prava uzbuđenja čekaju nas u revanšu

Minimalac Građana

City je slavio protiv Borussije, no prava uzbuđenja čekaju nas u revanšu

E. Škorić

Manchester City je večeras u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka slavio protiv Borussije Dortmund s 2:1.

Engleski po svemu sudeći novi prvak bio je favorit, da bi na kraju uz dosta muke ipak stigao do pobjede od 2:1.

Vodeći gol postigao je Kevin de Bruyne u 19. minuti, nakon lijepe asistencije Riyada Mahreza iskosa sa desne strane.

U 29. minuti dosuđen je penal za City nakon što je Emre Can igrao neoprezno prema Rodrijevoj glavi, ali je nakon VAR-a Hategan poništio penal.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, kao niti u nastavaku meča. Imao je gostujući tim stopostotnu šansu u 48. minuti, ali Haaland je iz dobre pozicije šutirao u Edersona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U 65. minuti dobra šansa za City, ali Foden ne koristi čistu situaciju, pogađa Hitza. Uzbuđenja u završnici meča. Prvo je Reus na sjajnu asistenciju Haalanda izjednačio pet minuta prije kraja, da bi Phil Foden u 90. minuti donio pobjedu momčadi Pepa Guaridole.

U drugoj utakmici Real Madrid je slavio protiv Liverpoola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vienner
Dortmund ostecen 1000% Bellingham uzeo Edersonu loptu jos ovaj njega opalio nogom i kao faul na golmanu. Jao jao sinoc barsa sudija ocjena 0 veceras city sudac ocjena 0
12 4
kovacic
Sramota za klupski fudbal, prvo Bellinghamu poništen čist gol, a onda realno vrlo upitna situacija kod gola Citya i vjerovatno ofsajd.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi