Ne treba pogađati ko je odveo Manchester City do nove pobjede

Čovjek jednostavno ne zna stati

Ne treba pogađati ko je odveo Manchester City do nove pobjede

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu na Etihadu odigrali su Manchester City i Brighton, a pobjedu je sasvim očekviano ostvarila domaća ekipa, te se tako približila lideru na tabeli, ekipi Arsenala.

Manchester City je nakon kiksa u prošlom kolu na gostovanju kod Liverpoola, danas jednostavno morao pobjediti, a upravo to je i uradila ekipa koju sa klupe predvodi Pep Guardiola.

Krenuli su domaći ofanzivno od prve minute, a to im je donijelo rezultat nakon 22 minute igre kada je svoj novi gol u ovoj sezoni postigao Erling Haaland.

Isti igrač duplirao je vodstvo Građana. Naime, u 43. minuti dosuđen je penal za Manchester City, a odgovornost je preuzeo Haaland, te je pogodio za 2:0.

Nakon prvog poluvremena činilo se da je samo pitanje sa koliko golova će Manchester City ispratiti svoje današnje goste kući.

Ipak, tračak nade Brightonu donio je Trossard koji je postigao prelijep gol nakon što mu je asistirao March, a sve to desilo se u 53. minuti.

Pokušavao je Brighton na sve načine da dođe do drugog gola i poravnanja, ali danas to jednostavno nije išlo.

Na kraju je pobjedu Manchester Cityja ovjero Kevin De Bruyne koji je pogodio u 75. minuti nakon asistencije Bernarda Silve.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City se tako sada približio Arsenalu koji ima samo bod prednosti, ali i utakmicu manje jer Topnici svoj susret igraju sutra u gostima kod Southamptona.

Sa druge strane, uprkos ovom porazu Brighton kotira jako dobro, te se nalaze na osmoj poziciji sa petnaest osvojenih bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amcho1
Prvi go iz prekrsaja u napadu, a drugi iz nepostojeceg penala.
1 4
user1662850567
Kralj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi