Manchester City dogovorio odštetu za Otamendija
Foto: EPA

Još jedna ljetna saga pred završetkom

Manchester City dogovorio odštetu za Otamendija

S. Bošković

Manchester City došao je korak bliže kompletiranju transfera Nicolasa Otamendija, nakon što su s Valencijom dogovorili visinu odštete od 45 miliona eura. 

Unatoč tome što se je Otamendi ranije ovog ljeta povezivao s Manchester Unitedom, City je uspio da ih pretekne i potpiše argentinskog defanzivca. Ugovor će važiti narednih pet godina. 

Kako strani mediji prenose, Valencija u početku nije bila voljna da razmatra ponude koje su bile ispod otkupna klauzule, ali su na kraju popustili. Šišmiši i Građani našli su zajedničku brojku od oko 45 miliona eura (31 milion funti). Otkupna klauzula bila je blizu 35 miliona funti.

U ovaj transfer neće biti uključene posudbe nekog igrača Cityja, iako se spominjalo da bi Ellaquim Mangala mogao otići u Primeru. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Otamendi, koji se Valenciji pridružio prošle godine, trebao bi u četvrtak obaviti medicinski pregled u Manchester Cityju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.