Manchester City se mučio, ali slavio, Haaland je večeras napravio novo čudo

Postigao je pogodak protiv svake ekipe u Premier ligi

Manchester City se mučio, ali slavio, Haaland je večeras napravio novo čudo

S. Mlaćo

Manchester City je večeras u zaostalom susretu 18. kola Premier lige ugostio Brentford, te bio apsolutni favorit. Domaćima su igrala samo tri boda kako bi ostali u borbi za prvaka.

Na kraju je završilo 1:0, iako je City imao veliki broj prilika, posebno u drugom dijelu. Gosti su dugo držali 'nulu', no nisu mogli zaprijetiti kada su primili pogodak, te je već tada sve djelovalo riješeno.

Na samom početku bez uzbuđenja, a onda u osmoj minuti prije Foden za City, no Flekken je to odbranio. Nakon toga prijeti i Haaland, no nije iskoristio veliku šansu.

Glavom je slabo šutirao sa 11 metara. Gosti su uzvratili preko Onyeke u 16. minuti, no nije se rezultat mijenjao.

Pritisak je City, ali sve je to bilo jalovo. U 34. minuti odlična prilika za Bernarda Silvu, ali lopta ide pored gola. Pred kraj prvog dijela opet prijete gosti, opet je to bio Onyeka, ali Ederson je ponovo na nivou i na pauzu se otišlo pri rezultatu 0:0.

Domaći su bili apsolutni favoriti i kako je meč odmicao sve veći je bio i pritisak. Zaprijetio je na startu drugog dijela Rodri, a zatim isti igrač u 58. minuti šutira glavom, ali ni to nije bilo precizno.

Oglasi

U 71. minuti pukla je odbrana gostiju. Jedan igrač gostiju se okliznuo, Haaland je uzeo loptu i istrčao ka golmanu, te sigurno pogodio za 1:0. Bio je to 17-ti pogodak Norvežanina u prvenstvu ove sezone, a dodao je i pet asistencija. Pogodak pogledajte ovdje.

Brzo su uzvratili gosti koji su se morali otvoriti, Toney je šutirao, bilo je opasno, ali otišlo je to iznad prečke.

Činilo se da je sve riješeno u 80. minuti kada je Haaland pogodio po drugi put, ali signaliziran je ofsajd.  U sudijskoj nadoknadi Foden je imao šansu jedan na jedan, no malo je sve zakomplikovao, a golman Flekken je to onda odbranio i lopta je otišla u korner.

Do kraja je ostalo 1:0 i City je upisao tri vrijedna boda.  Liverpool je lider sa 57 osvojenih bodova, Manchester City ima 56, a Arsenal 55. Nastavlja se velika bitka za prvaka i biće veoma uzbudljivo vjerovatno do same završnice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga Engleske, 18. kolo:

Manchester City - Brentford 1:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi