Guardiola ga psihički "ubijao", on pobjegao od njega, a Španac poručuje: "Jednom u osam godina..."

To više nije mogao da podnese

Guardiola ga psihički "ubijao", on pobjegao od njega, a Španac poručuje: "Jednom u osam godina..."

Endin Čaušević

Pep Guardiola je u trenerskoj karijeri imao fantastičnih poteza kada su pojačanja u pitanju, ali znao je itekako i da pogriješi. Jedan od najvećih promašaja što se transfera tiče bio je Kalvin Phillips koji sa Špancem uopšte nije imao dobar odnos, a Guardiola mu se javno izvinio zbog pojedinih komentara.

Phillips je u Manchester City stigao na ljeto 2022. godine iz Leeds Uniteda za 50 miliona eura i očekivalo se da bude veliko pojačanje u veznom redu kluba s Etihada, ali tamo skoro da nije ni igrao.

Ovaj 28-godišnji Englez očito se nije uklapao u viziju Pepa Guardiole iako je baš Španac bio taj koji je insistirao na njegovom dovođenju u Manchester City.

Iako je prošle godine Phillips s Građanima osvoji trostruku krunu jasno je da nije bio baš presretan zbog činjenice da u osvajanjima tih trofeja skoro nije imao udjela. Zbog toga nije bilo iznenađenje što je prošlog mjeseca odlučio da napusti City.

Phillips je otišao na posudbu do kraja sezone u West Ham gdje je odmah postao standardan u prvoj ekipi, a prije nekoliko dana pričao je o tome koliko ga je Guardiola "psihički ubijao" u Cityju, te da mu je hitno trebala promjena sredine.

Oglasi

"Poslije Svjetskog prvenstva doživio sam najteži trenutak, kada je Pep izjavio da imam višak kilograma. Bio je u pravu, ali postoje različiti načini da se to kaže. Pep je bio jako frustriran jer sam na kraju imao kilogram i po više od svoje ciljne težine. Bio je to veliki udarac za moje samopouzdanje i način na koji sam se osjećao u Cityju", rekao je nedavno Phillips i dodao.

"Ni moja porodica nije bila sretna zbog toga, posebno moja mama. Imala je frustracije i nije dolazila na moje utakmice jer nije voljela da me gleda na klupi".

Nakon svega toga odlučio je da se oglasi i Guardiola koji ne želi da ulazi "u rat" s ovim 28-godišnjim veznjakom, te se izvinio što mu je rekao da je debeo, te da je to prvi loš komentar koji je imao u ovih osam godina otkako je na klupi Cityja.

"Da, žao mi je zbog toga. Jednom u sam godina se to desilo, ali žao mi je. Izvinjavam mu se, zaista mu se izvinjavam. Žao mi je", rekao je Guardiola i dodao.

Oglasi

"Pričao sam s njim oko ovoga kada sam vidio šta je izjavio. Prije nego što bilo šta kažem pred novinarima uvijek prvo popričam s igračem".

Phillips je u dresu Manchester Cityja od dolaska iz Leedsa odigrao tek 31 utakmicu i dao samo jedan pogodak. Od dolaska u West Ham upisao je već četiri nastupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa Cityjem ima ugovor do ljeta 2028. godine i bit će zanimljivo vidjeti da li će West Ham na ljeto otkupiti njegov ugovor ili će Phillips biti primoran da se ponovo vrati na Etihad čemu se sigurno ne raduje nakon svega što je prošao s Guardiolom.

Phillipsu će biti cilj da što bolje odigra u West Hamu do kraja sezone kako bi taj klub otkupio njegov ugovor ili kako bi skrenuo pažnju na sebe i drugih timova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi