Manchester City i Leicester u četvrtfinalu FA Kupa

Minimalne pobjede premierligaša

Manchester City i Leicester u četvrtfinalu FA Kupa

Nastavljeno je takmičenje u engleskom FA Kupu. Do plasmana u četvrtfinale večeras je došao Manchester City koji je gostovao na Hillsboroughu gdje je savladao domaći Sheffield Wednesday sa 0:1.

Engleski drugoligaš nije imao nikakav odogovor za igru još uvijek aktuelnog prvaka države. Ipak, Građani su iz popriličnog broja prilika uspjeli postići samo jedan gol.

Dominirao je City i u prvom poluvremenu, ali do odmora nisu viđeni golovi. Vrijedi svakako izdvojiti priliku za Mahreza - njegov pokušaj je zaustavila prečka.

U 52. minuti je opasno zaprijetio Mendy, ali je njegov pokušaj zaustavio golman domaćih, da bi samo minut kasnije Mendy uposlio Aguera koji je uspio poslati loptu u mrežu gola Sheffield Wednesdayja za 0:1.

Imali su gosti još šansi u nastavku utakmice, ali golova više nije bilo. Završilo je 0:1 što je Građanima bilo dovoljno za pobjedu u osmini finala FA Kupa i plasman u narednu fazu pomenutog takmičenja.

I Leciester je došao do plasmana u četvrtfinale FA Kupa zahvaljujući minimalnoj pobjedi. Lisice su, naime, na domaćem terenu savladale Birmingham sa 1:0.

Pobjedonosni gol je postignut u finišu meča, u 82. minuti. Albrighton se odlično snašao i ubacio loptu za Pereiru koji je sjajno reagovao i pogodio za 0:1.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi